Powered By Blogger

duminică, 31 ianuarie 2010

Retetele Mele

Musaca de cartofi cu carne
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200 g. carne de vita, 40 ml. ulei, 300 g. cartofi, 10 g. faina, un ou, 15-20 g. smantana, 10 g. verdeata, 4-5 g. sare, 100 g. sos de rosii.

Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa circa 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pana scade complet lichidul.

Separat, cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie felii si se asaza intr-o tava, alternand un rand de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste musaca se adauga sucul de rosii, apoi i se da fata cu un aluat subtire, pregatit din faina, smanatana si ou, care se intinde pe suprafata mancarii.

Se introduce tava (cratita) in cuptor, unde se lasa pana cand cartofii se inmoaie bine.



Cornulete cu nuca
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Se intinde o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care o rulam, pentru a forma cornuletele.Se aseaza cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt. Se coc la un foc potrivit.Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra


Retetele mele:
Salata de fructe de vara
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
o banana
un mar mare
o piersica
o portocala
100 g capsuni
zeama de la o lamaie
o lingurita de miere

Mod de preparare : Puneti intr-un blender sau mixati intr-un bol banana, capsunile, zeama de lamaie si mierea;

Opriti cand amestecul devine perfect omogen si da-ti la frigider la racit;

Curatati de coaja celelalte fructe si taiati-le cubulete apoi puneti-le intr-un bol incapator;

Turnati deasupra amestecul mixat si mai lasati 10 minute la frigider;

Se serveste rece, fara frisca, fara alcool sau ciocolata!

Tort aromat cu crema de ciocolata

Tort aromat cu crema de ciocolata

Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
8 albusuri
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert

Mod de preparare: 1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

tort cu crema de cacao
1 ora si 9 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
blatul 1
5 oua
4 linguri faina
1 lingura cacao
5 linguri zahar
se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.

blatul 2
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 ceasca (de cafea) cu nuca
1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
1 ceasca de stafide
1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
se bat albusurile cu zaharul , se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.

crema
5 galbenusuri
5 linguri lapte
400 g unt
10 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.

glazura:
8 linguri zahar pudra
4 linguri cacao
3-4 linguri apa fiarta, ulei
se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Mod de preparare: se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.

Pui cu cascaval

Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
- 6 bucati piept de pui dezosat,
- 200 g cascaval,
- 2 ardei grasi,
- o legatura marar,
- piper,
- sare,
- ulei.

Mod de preparare: Bucatile de piept se bat putin ca pentru snitele, apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei si stropita cu putina apa. Se condimenteaza si se introduc in cuptor pentru cca. 20 min. Dupa aceea, tava se scoate si peste carne se presara cascavalul ras si mararul tocat marunt. Se orneaza cu felii de ardei gras. Puiul se reintroduce in cuptor si se lasa pina se rumeneste cascavalul.

Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau mazare


Prajitura de ciocolata cu menta
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru blat iti trebuie:

12 oua
250 g zahar pisat
1 lingurita vanilie
200 g migdale macinate ( nuci, alune )
300 g ciocolata neagra de menaj
2 linguri pesmet fin din biscuiti
2 linguri unt pentru uns tava
1 lingurita esenta de menta
Pentru crema iti trebuie:
200 g zahar cubic
2 lingurite pline cu frunze de menta verzi
4 galbenusuri
zeama de la 2 lamai
1 lingurita esenta de menta
6 linguri vin alb
250 g crema mascarpone


Pentru ornare iti trebuie:
200g ciocolata de menaj neagra
frunze verzi de menta.

Mod de preparare: Amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa.
Adaugati migdalele macinate si ciocolata topita, dupa ce s-a racit putin.
Omogenizati compozitia si apoi adaugati albusurile batute spuma, 1 lingurita esenta de menta si pesmetul.
Turnati compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Scoateti-I din tava apoi si lasati-l la racit.
Taiati-l in doua, pe orizontala.
Pentru crema, puneti zaharul cubic intr-un castron impreuna cu frunzele de menta si frecati-le impreuna cel putin 20 de minute.
Pisati apoi zaharul si eliminati frunzele de menta.
Puneti zaharul mentolat intr-un vas cu galbenusurile, cu zeama de la 2 lamai, esenta de menta si vinul alb.
Puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema amestecand incontinuu in vas.
Cand crema s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o la racit si amestecati-o cu crema mascarpone.
Umpleti foile.
Turnati deasupra ciocolata de menaj topita si ornati cu frunze verzi de menta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu